Geld verdienen met websites

Met de komst van het internet is ook de hoeveelheid mogelijkheden om geld te verdienen gegroeid. Een manier om met internet geld te verdienen is vrij voor de hand liggend: geld verdienen met websites.

Geld verdienen met websites kan op verschillende manieren. U kunt websites maken en deze verkopen. U hoeft daar niet direct een specifieke opdracht voor te hebben. U kunt een website over een gewild onderwerp maken en deze vervolgens te koop zetten. Er zijn voldoende mensen die dergelijke sites willen kopen. Vaak kopen ze het omdat ze weten hoe er geld mee te verdienen valt.

U kunt natuurlijk ook zelf zorgen dat de website winstgevend wordt. U verkoopt de website dan niet, maar u koppelt zelf een product aan de website. Bijvoorbeeld een digitaal product zoals een e-book of software. Maar u kunt ook fysieke producten aanbieden op uw website. U kunt het hele proces van aflevering zelfs uitbesteden aan de leverancier. Dropshipping heet dat.

U kunt ook geld verdienen met websites door ze in te zetten voor affiliate marketing. Ook hier bestelt men vaak een fysiek product. U ontvangt bij iedere aankoop die via u komt een commissie. Bekende affiliatenetwerken zijn Tradetracker, Tradedoubler en Daisycon.

Ook kunt u advertenties van derden op uw website tonen. Wanneer er op een advertentie wordt geklikt, ontvangt u geld. Dit wordt cost-per-click genoemd. Google Adsense werkt via dit model. Google selecteert zelf de adverteerders die het beste bij uw website passen. Erg handig en u heeft er nauwelijks omkijken naar.

Advertentie